Informatie

Kort en krachtig; Bosleven is een kleine gespecialiseerde praktijk en biedt een methodische en actieve vorm van hulpverlening in een dynamische omgeving.  Korte lijnen, een plan op maat, gericht op het gehele systeem. Interventies, trainingen  en/of begeleiding worden afgestemd op de situatie en er is ruimte voor iedere individu in wisselwerking met zijn/haar omgeving. Onze methode is om met aandacht  te onderzoeken wat belangrijk voor je is en bewust te stimuleren om te ontdekken  wat je zelf al kan.  Samenwerken met elkaar en anderen aan dat wat anders kan en juist ook te en extra in te zetten wat al  goed gaat. Wij gaan er samen op uit, naar buiten, het bos in, komen aan huis, op school, gaan mee naar de sportvereniging en werken ook in de natuur met mens en dier. Onze werkwijze is erop gericht om je weer in beweging te zetten, ook letterlijk, om te komen tot, nuttige, leerzame en vooral ook belangrijk prettige begeleiding. Samen verantwoordelijkheid nemen voor je toekomst zodat je zelfstandig verder kan met dat wat bij je past.

Bosleven start als een kleine praktijk aan huis gericht op maatschappelijk werk, training en gezinshulpverlening. Ons aanbod is gebaseerd op 20 jaar ervaring in de (jeugd)hulpverlening en heeft via Bosleven een eigen vorm gevonden waarin wij zorg graag willen aanbieden. Bij ons aanbod voor zorg bieden wij niet zomaar gesprekken vanuit een spreekkamer, dit kan wel, maar liever gaan wij in overleg en samen op zoek naar wat bij een gezin of  persoon past. En dat is natuurlijk heel verschillend. Waar de een behoefte heeft aan een goed gesprek,  wil de ander bezig zijn, bewegen of juist even helemaal niets.

Er is ruimte om te schakelen naar verschillende begeleidingsstijlen om goed te kunnen aansluiten bij wat nodig is. Om deze reden werken wij ook samen met andere professionals zoals een creatief kindertherapeut, jeugd en gezin professionals, slaapoefentherapie, ambulant (woon) begeleider etc. Ook behoort het tot de mogelijkheden om advies en consultatie aan te vragen bij onze samenwerkende orthopedagoog.

De zorg die wij leveren kan grotendeels (regio-afhankelijk) worden vergoed, vraag ons hier zeker naar. Wij hebben contracten in de vorm van Zorg in Natura en PGB met meerdere gemeenten (aangesloten bij jeugdhulp; Hart van Brabant en West-Brabant Oost ). Zowel via de jeugdwet als bij WMO. Verwijzing kan via huisarts. wijkteam of CJG.

Wij beseffen goed hoe de impact van hulpverlening kan zijn.  Om deze reden voldoen wij aan de kwaliteitseisen die worden gesteld aan het werk wat wij doen en zijn aangesloten bij kwaliteitsregister Jeugd en ingeschreven bij het Register gevaarsbeheersing. U kunt ons hierover altijd aanspreken.

Wie zijn wij?

Huib Ouwerling is docent en trainer gevaarsbeheersing en ambulant (woon)begeleider met specialisme complexe ( en psychiatrische) casuïstiek.

Fiona van Hout, is maatschappelijk werker, gespecialiseerd in jeugd en gezinshulpverlening, algemene diagnostiek en casemanagement . 

Wij werken bij Bosleven nauw samen met zelfstandig geregistreerde professionals, omdat wij ervan overtuigd zijn, dat je alleen het beste uit iemand kan halen als je samenwerkt met mensen met passie en kennis van hun eigen vak.

Kiki van Geffen, Jeugd en gezinswerker, specialist hond&zorg

Nicole Verkerk, Ambulant werker, specialist creatieve therapie

Niels van der Horst, Ambulant werker, ervarend leren en woonbegeleiding

Birgit Bakker, stagiaire zorg en welzijn, instructie paardrijden in het bos

Yvonne van der Heijden, Orthopedagoog generalist, Elevare

Samen hechten wij veel waarde aan ruimte en aandacht geven aan dat wat bij je past en wat je leuk vindt. Om die reden staan wij altijd open voor leuke ideeën en initiatieven. Voel je welkom en vrij om eens langs te komen of te informeren naar de mogelijkheden bij Bosleven, een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend.

Huib Ouwerling en Fiona van Hout

Tilburgsebaan 5, 4904 SP Oosterhout (NB)

0681468148 Fiona

0614220030 Huib

Bosleven@outlook.com