WELKOM BIJ BOSLEVEN!

FullSizeRenderWelkom bij Bosleven!

Of je nu een behoefte hebt aan een goed gesprek bij het kampvuur, meer wil bewegen, wil genieten van rust, wil zorgen voor dieren, een doe-training wil volgen, ontspannen met je kinderen een boshut wil maken, bij Bosleven bieden wij graag die ruimte.

Ruimte om te doen wat nodig is, voor mogelijkheden, om anders te ervaren, ruimte om meer te doen van dat wat bij je past en het allerbelangrijkste ruimte om meer te doen van dat wat je het allerliefste doet.

Iedereen is welkom, of het nu is om te komen paardrijden in het bos, met vrienden een gezellige dag te hebben of gewoon aan te waaien voor een kop koffie.

 En dan ..soms lopen dingen anders dan je denkt binnen je gezin, in je omgeving. Ook dan bieden wij de ruimte en mogelijkheden om weer veilig verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Als gezin of mens (kind en volwassene) kun je vast lopen door bijvoorbeeld de gevolgen van een scheiding, een beperking, agressievormen of omstandigheden die je niet had kunnen voorzien. Ons aanbod is erop gericht om daar aandacht voor te hebben en samen te kijken naar de mogelijkheden om er anders mee om te gaan.

Samen kijken naar de persoonlijke situatie om zonder oordeel daar te gaan doen wat nodig is. Dit kan een vorm van intensieve begeleiding zijn, maar ook een gesprek op school, een aantal huisbezoeken of een doe-aktiviteit gericht op verandering . Wij denken graag in alle rust mee om dat te doen wat binnen het eigen gezin en netwerk de mogelijkheden zijn.

We maken gebruik van erkende (jeugd)interventies maar juist ook van de voordelen van ruimte krijgen in natuurlijke omgeving. Dit kan thuis in de eigen vertrouwde omgeving zijn of op onze bijzondere lokatie in het bos waar ruimte is om voor iedereen om te beleven op zijn of haar eigen manier.

 

Naast onze begeleiding in de dagelijke en persoonlijke sfeer richtten wij op meer specialistische van zorg in de vorm van de volgende trainingen voor jeugdigen, ouders  en progfessionals;

 

*scheidingsprogramma/s voor kinderen 4-18 jaar en uiteraard de ouders:

KIES

Dappere Dino’s

Stoere Schildpadden

Duurzaam ouderschap

 

*Zicht op veiligheid en agressie

Urban Safety (training voor jongeren om zicht te krijgen wat er in de directe omgeving speelt waardoor je eerder eigen keuzes kunt maken, ideaal bij de overgang naar het VO)

Zicht op zorg (preventief signaleren tijdens het werken met jeugdigen)

Signs of Safety (zicht op zorgen rondom huiselijk geweld en kindermishandeling)

Vlaggensysteem (interpreteren en handelen bij sexueel overschrijdend gedrag)