Psycho-sociale hulpverlening en handelingsgerichte behandeling

Wil jij weer in beweging komen,  doen wat past met focus, aandacht en plezier? Ons doel is  samen met jouw  te gaan doen wat nodig is, zodat je om kan gaan met dilemma’s en weer mogelijkheden hebt om zelf verder te gaan.

Het sleutelwoord Bij Buitenpraktijk Bosleven is maatwerk, korte lijntjes, op en afschalen en werkelijk doen wat bij je past. Dat telt voor het vinden van de juiste hulpverlener, tot de aanpak,  tot out-of-the-box denken en de plaats waaruit wij samenwerken. Hulpverlening in de vorm van begeleiding, training en behandelen is tenslotte meer dan enkel methoden en technieken toepassen om het effectief en nuttig te laten zijn. Je hoeft niet te veranderen om het beste uit jezelf te halen, dat heeft meer te maken, met weten wat je kan, wat je wil, rekening houden met wie je bent en wat je kan doen om te komen tot keuzes en plannen die bij je passen.

creëer je eigen mogelijkheden…

Het kenmerk van de hulpverlening bij Buitenpraktijk Bosleven is dat het proces gericht is op een totaal plaatje zodat een balans wordt gevonden om gezondheid, ontwikkeling en perspectief op een realistische manier kan worden gerealiseerd. De combinatie van het werken aan capaciteiten, belevingen en het opdoen van ervaring maakt dat alle aspecten aan bod kunnen komen in de aanpak van de hulpverlening. Belangrijk is om te weten wat je allemaal al kan.

…zelf weer in controle zijn en verantwoordelijkheid kunnen nemen…

Omdat de aanpak systematisch en transparant verloopt kunnen wij samen toewerken naar praktische oplossingen en mogelijkheden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van betrouwbare instrumenten.  Om jouw doelen te behalen “zeggen wij  wat wij doen en doen wij wat wij zeggen” .De bedoeling is om handvatten aan te reiken die praktisch en toepasbaar ingezet kunnen worden.