hulpverlening met paarden Pedagogisch Paardrijden

Wij krijgen weleens de vraag; wat is nu Pedagogisch Paardrijden bij Bosleven? Voor ons betekent dat wij paardrijden, omgang met dieren, buiten en aktief zijn als laagdrempelig middel zien wat ingezet wordt bij de aspecten van opgroeien en opvoeden. Soms vraagt inzet van (complexe) zorg om een kader wat kan aansluiten om bij de kern van het probleem te komen. Om daar te komen is aansluiting vinden een vereiste.  Onze visie over deze aanpak; Middels buiten zijn, beweging, paarden etc kan de insteek naar zorg laagdrempelig  werken. Na het verduidelijken van verwachtingen en mogelijkheden kan  er vervolgens methodisch worden ingezet daar waar de hulpvragen liggen. Kortom; de combinatie van gespecialiseerde vormen van hulpverlening met de laagdrempeligheid  maakt dat zorg toegankelijk kan worden, daar waar weerstand ook aan de orde kan zijn.

Het aanleren van vaardigheden, omgaan met onzekerheden, leren oplossen van situaties, communiceren en rust en ruimte bieden om de ontwikkeling van een kind, maar ook het gezinssysteem positief te ondersteunen. Wij hebben ervaren dat pedagogisch paardrijden ook positief van invloed is bij het omgaan met angsten en zelfs als instrument als mediator bij communicatiepatronen bij gezinsleden die hersteld mogen worden.

Ook werken wij volwassen die meer inzichten willen hebben in zichzelf. Een methode waarbij we ruimte laten aan om te oefenen, te ervaren en bewust te zijn van er is en kan om je (meer zelfstandig)te ontwikkelen. Onze professionals zijn specifiek opgeleide jeugdzorgwerkers, therapeuten of mensen uit het onderwijs en hebben naast een passie voor het werken met paarden ruime ervaring met het werken met kinderen, gezinnen en opvoedprocessen.  Nog meer vragen? Stel ze zeker!!