wie zijn wij

Zoekend naar mogelijkheden en denken in oplossingen en vervolgens: doen! met een aantal enthousiaste ZZP collega’s is dit het team Van Buitenpraktijk Bosleven ten voeten uit.

De hulpverlening wordt uitgevoerd door  (SKJ/BIG) geschoolde professionals met ieder een specialisatie vanuit zijn of haar vakgebied.

Fiona van Hout , praktijkeigenaar en werkt sinds 1997 als psycho-sociaal hulpverlener met specialisatie jeugd en gezin en heeft in 2008 Bosleven opgericht. Fiona is verantwoordelijk voor de dagelijkse processen, de intake. Fiona onderhoud de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers en is samen met Huib verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op het landgoed en de zorg voor de dieren.

Huib Ouwerling is mede eigenaar van Landgoed de Meerberg en opgeleid bewegingsagoog. Na zijn opleiding is Huib zich meer gaan specialiseren als docent gevaars/agressie beheersing en ambulant begeleider. Huib is mede verantwoordelijk voor crisisinterventies, maar zorgt ook voor een prettige (werk)omgeving bij Buitenpraktijk Bosleven.

 

Lara Giesselbach

Kinder Psycholoog, expert executieve functies , diagnostiek   -Laleo-

 

Kiki van Geffen 

Maatschappelijk werker,  met haar therapiehond Stip begeleidt en coacht Kiki kinderen en jongeren met een hulpvraag; -KSW-

 

Drs.Yvonne van der Heijden 

Orthopedagoog Generalist, systeem en regie behandelaar gespecialiseerd in hechting, gender.  -Elevare-

Ik ben orthopedagoog-generalist met aantekening diagnostiek (geregistreerd bij de NVO, 7951 / BIG 59926909131), postmaster orthopedagoog (geregistreerd bij de SKJ, 12 000 14 54) en in opleiding tot systeemtherapeut (NVRG LIO ST 14389)

Elevare is een Latijns en Italiaans woord. Het betekent groot brengen, bevorderen. Elevare biedt therapie aan gezinnen, ouders, leerkrachten en hulpverleners bij opvoedproblemen en/ of gehechtheidproblemen door adoptie, pleegzorg of ingrijpende gebeurtenissen als ziekenhuisopnames. Verder liggen mijn specialisaties binnen trauma, gezinspatronen en genderproblematiek. Ook voor supervisie, trainingen of voorlichtingen kunt u bij Elevare terecht.

Ik werk in mijn eigen praktijk Elevare (veelal in samenwerking met Bosleven) en daarnaast als behandelaar/ systeemtherapeut/ gedragswetenschapper A orthopedagoog- generalist in de JeugdzorgPlus (gesloten jeugdzorg Via Almata).

Ik behandel vaak kinderen, jongeren of gezinnen op creatieve manier en/ of in de buitenlucht (soms met inzet van paarden) omdat deze manier van therapie soms nog wél ingang krijgt waar het niet gelukt is binnen een formele vergaderkamer in een instellingspand. De therapie is hetzelfde, alleen de setting is anders.  Ik ben opgeleid en maak gebruik van middelen vanuit de oplossingsgerichte therapie, elementen van Theraplay (level 1), kort ambulant (competentiegericht werken), Signs of safety/ veiligthuis, Videohometraining, VIB Basic Trust methode, bewegingsoefeningen zoals in Sherbourne en SI met plezier uit de pas, ASCT, schemagerichte benadering (SGB), basiscursus Cognitieve gedragstherapei bij gezinnen / jongeren en kinderen, systeemtherapie, EMDR, etc. Zelden wordt er alleen maar gepraat. Ik werk graag met materialen als (werk-)boeken, videofilmpjes, kaarten, flappen, thuiswerkopdrachten, beweging of beeldende materialen, etc, maar ook met inzet van de fijne paarden van Buitenpraktijk Bosleven of de natuur.

 

Nicole Verkerk 

Ambulant hulpverlener, ouderbegeleider en gespecialiseerd in  beeldentaal:  – Jij-veer-Krachtig-

 

 

Lei Li Dwars 

Orthopedagoog met aandachtsgebied angstregulatie, algemene ontwikkeling en identiteit, onderzoek -Dwarsdoorhetleven-

 

Cynthia Both 

(bedrijfs)maatschappelijk werk en gespecialiseerd complexe scheidingen/hulp  -CynthiaBothjeugdprofessional-

 

 

Anneke Kleinloog-Bom 

Toegepast orthopedagoog, sociaal pedagogisch hulpverlener . Specialist bij opgroeien en opvoeden, -opvoedkanjers-

Mijn naam is Anneke Kleinloog en ik ben werkzaam als pedagogisch coach bij en de trotse eigenaar van OpvoedKanjers. Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben als pedagogisch medewerker en teamleider op verschillende werkplekken ben ik de post-bachelor opleiding Orthopedagogiek gaan volgen. Van daaruit is OpvoedKanjers ontstaan. Ik sta klaar voor gezinnen en scholen waarvan de kinderen, de ouders of de leerkrachten wat extra ondersteuning nodig hebben in uitdagingen die je in de opvoeding en begeleiding van kinderen tegen komt.Kinderen zijn Kanjers! Ze zijn super leuk, lief, grappig, eigenwijs, interessant, om op te vreten, vertederend en soms ook gewoon wel eens lastig. Maar is het een lastig kind….., of een kind dat het lastig heeft? Gezinnen, kinderen individueel of in groepjes en leerkrachten coachen en begeleiden daar waar ze er zelf even niet aan uit komen is wat ik het liefste doe. In de begeleidingen maak ik graag gebruik van mooie materialen, creatieve werkvormen, bewegend leren en actief bezig zijn.Zo is mijn doel bijvoorbeeld om kinderen het vertrouwen in zichzelf (terug) te geven, ze te helpen bij concentratie problemen, sociaal vaardiger te maken, of helpen in het omgaan met emoties. Ouders tips en handvaten te geven zodat ze hun kinderen zelf weer de begeleiding kunnen geven die ze nodig hebben en meedenken met leerkrachten die even vastlopen met een klas of kinderen in hun klas.De begeleiding bied ik bij de gezinnen thuis, op scholen of op de fantastische locatie van Buitenpraktijk Bosleven, midden in de natuur en tussen de dieren.

Anneke Kleinloog

Bjorn Geerts

stagiair 4e jaars Social Work, specialisatie ambulante begeleiding en onderwijs

 

Lidewij van Borssum Waalkes

zorgadministratie, ondersteuning team -zorganiseren-